Activiteiten & Actueel

Lezing dinsdag 20 februari

Ontdek de Azoren, wandelen over 5 eilanden

 

Lezing door Jan Blokland 

 

Een digitale presentatie van een wandelvakantie over 5 van de 9 bewoonde eilanden van de Azoren. De totale oppervlakte van alle eilanden is 2230 km2 en er wonen maar 250.000 mensen. Er is dus veel ruimte voor de natuur overgebleven. De vegetatie van de Azoren is een van de meest interessante in Europa. Ongeveer zestig soorten zijn uniek voor de Azoren en ongeveer 700 werden er geïntroduceerd vanwege commerciële en culturele activiteiten. De enige twee Europese theeplantages en een ananaskwekerij zijn hier voorbeelden van. Veel van de bezienswaardigheden op de Azoren zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Er zijn prachtige kratermeren, lavagrotten en kleine meertjes in de rotsen aan de kusten. Wie van mooie kerkgebouwen houdt, kan hier zijn hart ophalen, zelfs de kleinste dorpjes hebben hun eigen unieke kerkgebouw met prachtige, kleurrijke interieurs. Op de eilanden wordt nog veel handarbeid verricht, de keramiekfabriek Vieira in Lagoa is hiervan het bekendste voorbeeld. Alle eilanden hebben een rijk verleden van walvisjacht. Nu kun je gewapend met je camera vanuit snelle speedboten dolfijnen en potvissen van zeer nabij verschalken.

 

De presentatie start met een film waarin het ontstaan van de eilandengroep wordt uitgelegd en wat de gevolgen zijn van het vulkanisme voor de eilanden. Daarna volgt via een PowerPoint weergave een beeld van de wandelingen door de natuur en de mooiste parken en tuinen van vijf bezochte eilanden. Tenslotte wordt er een film vertoond over de belangrijkste culturele bezienswaardigheden.

Deze avond vindt plaats in de aula van zorgcentrum Steenvoorde. Generaal Spoorlaan 62 te Rijswijk. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur. De toegang en de koffie/thee zijn gratis.

meer

 

 

 

16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase