Een jaar in de ecologische moestuin op zaterdagochtend

Wanneer: op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur 1 x per maand te beginnen op 24 maart en vervolgens maandelijks op 7 april, 21 april, 12 mei, 9 juni, 7 juli, 1 september en 13 oktober.

Plaats: Gebouw bij tuincomplex/kindertuinen Julialaantje (Julialaantje 28A, 2283 TB Rijswijk)

Prijsinfo: Voor niet-leden €100, voor Groei & Bloeileden en Velt-leden € 80 voor 8 lessen.

Verantwoordelijke: Helma vd Coevering (h.vandecoevering(at)ziggo.nl 0628 42 50 86)

Lesgever: Anouk Winkler
Thema’s: moestuin, siertuin, fruit en kruiden

Een jaarprogramma met de beginnerscursus ecologisch (moes)tuinieren, theorie en praktijk.

Te bespreken onderwerpen:

1. Algemeen

• Inleiding over ecologisch tuinieren: samenwerken met de natuur • Bodem, bodembewerking en het gebruik van grond- en meststoffen (compost, kalk) • Biodiversiteit en kringloop in je tuin

2. Opzet van een ecologische moestuin

• Zaden en plant- en pootgoed • Vruchtwisseling en combinatieteelt van eenjarige en vaste groente, eenjarige en vaste kruiden, fruit en bloemen • Het opstellen van een moestuin teeltplan • Het voorkomen van problemen: de gewasbescherming • Het tuinieren door het jaar heen in de moestuin: taken voor elk seizoen (zaaien, oogsten) • De moestuin winterklaar maken.

3. Programma per maand Wanneer doe je wat?

• Bewerken of bemesten van de grond. • Zaaien per maand: groente, kruiden en (eetbare) bloemen, pootgoed planten, uitplanten voorgezaaide groente, bloemen en kruiden. • Oogsten per maand: groente, kruiden, eetbare bloemen en eetbare zaden. • Snoeien van fruitheesters- en bomen.

Aanmelden via:
veltdheo(at)gmail.com